-40%

Het leven en hoe wij er afscheid van nemen: Beklijvende getuigenissen van op de afdeling palliatieve zorgen

18,00

Slechts 1 resterend op voorraad

Artikelnummer: 9789059085558 Categorieën: , , Tags: , , , ,
  Stel een Vraag

Beschrijving

Indien ik mijn waardigheid verlies dan hoeft het allemaal niet meer voor mij. Ik moet me sterk houden voor mijn gezin. Ik wil hen geen verdriet doen. Hoe gaat het gebeuren? Zal ik het voelen, zal ik pijn hebben? Ik wil tot mijn laatste snik zelfstandig blijven, ik wil geen medelijden. Iedereen reageert anders wanneer het einde van hun leven opdoemt. Sommige willen zelfstandig blijven tot de laatste snik, anderen verlangen vooral naar rust. Vele mensen worstelen met gevoelens van angst, eenzaamheid of kwaadheid, anderen streven naar verzoening en maken de balans op van hun leven. Het zijn allemaal uitingen van het existentiële lijden waarmee elke stervende geconfronteerd wordt. Het leven en hoe we er afscheid van nemen brengt oprechte en verhelderende getuigenissen van aan het sterfbed. Lut Rubbens werkte jaren als verpleegkundige op de palliatieve eenheid van het UZ Leuven. Vanuit haar ervaring vertelt zij in dit boek over het verloop van het stervensproces en het lijden dat daarmee gepaard gaat. Ze duidt de verschillende emoties en gedragingen die je in een palliatieve setting tegenkomt. Taboedoorbrekend, concreet en herkenbaar, een belangrijke houvast voor wie op palliatieve zorgen terechtkomt, hun omgeving en hulpverleners.

Extra informatie

Auteur

Lut Rubbens

Staat

als nieuw

Informatie verkoper

  • Nog geen beoordelingen!
No more offers for this product!

Algemene inlichtingen

Er zijn nog geen vragen.