Vionic Schoenen

Vionic Schoenen

Wat is hielpijn?

Hielpijn is vaak een symptoom dat wordt veroorzaakt door een van de twee aandoeningen: fasciitis plantaris of achillespeesontsteking. Meestal wordt hielpijn die wordt ervaren aan de onderkant van de hiel veroorzaakt door plantaire fasciitis. Hielpijn kan voor sommigen zo ernstig worden dat het ondraaglijk is om ‘s ochtends als eerste op hun voeten te staan. Lopen of rennen kan helemaal niet aan de orde zijn.

hoe pijn in de hiel ontstaat

Als je voet te veel uitsteekt, rolt de enkel bij elke stap te ver naar beneden en naar binnen. Dit kan ertoe leiden dat de boog inklapt en spieren en ondersteunende structuren overstrekken en langer worden. De ligamenten die van de hiel naar de tenen lopen, worden gespannen, wat vaak leidt tot ontstekingen langs de onderkant van de voet. Deze ontsteking en hielpijn staat bekend als plantaire fasciitis. Als reactie hierop kan het bot ook een benige groei (hielspoor) ontwikkelen, precies in het midden van de hiel. Ook dit veroorzaakt hielpijn en kan voorkomen dat iemand gemakkelijk kan lopen.

Oorzaken van hielpijn

Letsel, ziekte en overgewicht behoren tot de mogelijke boosdoeners, maar het is waarschijnlijk dat uw hielpijn is ontstaan door een slechte biomechanica.

Je bent echter niet de enige. Een meerderheid van de Amerikaanse bevolking ervaart een verkeerde uitlijning als gevolg van overpronatie. Overpronatie kan zelfs nog extremer worden als u niet-ondersteunende schoenen draagt en op harde, onnatuurlijke oppervlakken loopt.

vionic-schoenen ondersteunen natuurlijke uitlijning

Een proefperiode van 12 weken (gericht op 150 mensen met hielpijn in de leeftijd van 50+) toonde aan dat patiënten die Vionic-sandalen met contouren droegen 68% meer kans hadden om verbetering van de symptomen te rapporteren in vergelijking met patiënten die platte teenslippers droegen. De resultaten toonden ook aan dat de voorgevormde sandaal een vergelijkbare verlichting bood als de bestverkochte Vionic-orthese-inlegzolen bij het verlichten van hielpijn.

  • Berichtcategorie:Fashion / News / Schoenen
  • Leestijd:5 minuten gelezen