Julie Vrijens, een vrouw met inspiratie voor kleding

Ik durf wel ergens voor te gaan en op een impulsieve manier om te gaan met grote beslissingen. Ik ben met Red Juliet in het diepe gedoken en met heel veel liefde en plezier heb ik deze stap gewaagd en heb ik gewoon mijn gevoel gevolgd! Ik ben dan ook best fier en tevreden met hoe het nu met Red Juliet gaat, ik voel dat het goed zit!

Julie Vrijens

in 'TOLD YOU SO'

“Happiness is a journey, not a destination.”

"In the end we only regret the chances we didn't take"

Begin 2010 brak Red Juliet uit in de Antwerpse modescene. Designer Julie Vrijens heeft altijd al een voorliefde gehad voor mode en design, maar vond het moeilijk om geweldige feestjurken te vinden in het middensegment. Als art director en graphic designer, werkte Julie voor het tijdschrift Elle, leerde uit de eerste hand wat geweldige mode inhoudt en besloot pen op papier te zetten. Het was alle inspiratie die ze nodig had om alleen op pad te gaan.

Nieuwe projecten omvatten kleinere items zoals sieraden en T-shirts, maar deze maakten al snel plaats voor de feestelijke feestjurken en eigentijdse nostalgische couture waar Red Juliet bekend om staat. Met een kleine, maar zeer toegewijde aanhang ontgroeide ze al snel haar thuisstudio en verhuisde ze in 2014 naar een nieuw pand en opende haar flagship store in hartje Antwerpen.

Verleidelijke cols, sensuele open ruggen en fantastisch nauwsluitende ontwerpen zijn de kenmerkende look van Red Juliet. Red Juliet heeft alle natuurlijke stoffen, hoogwaardige afwerking en vrouwelijke ontwerpen. Het winnen van de prestigieuze Flanders Fashion Fuel-wedstrijd van het Flanders Fashion Institute in 2014 gaf Julie de boost die ze nodig had om haar collectie verder uit te breiden met bovenkleding, tops, vesten en broeken. Red Juliet is er trots op ‘ontworpen te zijn in Antwerpen, geproduceerd in Europa’.

Julie ontwierp kleding voor een heel aantal bekende Vlamingen: Veerle Baetens, Ann Lemmens, Eva De Roovere, Tine Reymer, Charlotte Vandermeersch, …

Shopping Cart