De juiste bench kiezen

Je bench kiezen

Het kiezen van de juiste maat bench is erg belangrijk bij de aanschaf van een hond.  De grootte van de bench is geheel afhankelijk van het ras van de hond maar ook van het doel waarvoor je deze wilt gebruiken. Het is dus belangrijk hier van tevoren goed over na te denken zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Een bench is zeer handig in gebruik voor bijvoorbeeld het zindelijk maken van je pup. Je beperkt de ruimte waardoor je het plassen en poepen van je pup sneller onder controle krijgt. Daarbij kan een bench je hond ook een veilig en geborgen gevoel geven. Een eigen plekje waar hij zich lekker terug kan trekken.

Een bench moet wel gebruikt worden als hulpmiddel en niet gezien worden als een hok om je hond in op te sluiten. Een hond is immers niet gebaat om zijn leven grotendeels op een paar vierkante centimeters door te brengen. Dit moet uiteraard ook niet de intentie zijn voor aanschaf van een hond. Je kan een hond prima laten vertoeven in een bench als het bijvoorbeeld gaat om de nacht om een klein aantal uurtjes dat je overdag weg bent. Is er langere tijd iemand van huis dan raden we aan de hond een extra ruimte in het huis te geven of te zorgen dat er iemand tussendoor komt om je hond even uit te laten en aandacht te geven.

We raden aan om een bench op een rustige plek in huis te zetten. Je hond kan zich zo lekker terugtrekken op zijn eigen plekje zonder dat hij gestoord wordt. Ook voor een pup is het belangrijk dat de bench op een rustige plek staat. Staat de bench bijvoorbeeld in de huiskamer waar veel beweging is dan wordt hij continu geprikkeld. Een pup is natuurlijk erg nieuwsgierig en zal het dan lastig vinden om rustig te gaan slapen. En rust is voor een pup erg belangrijk.

De juiste afmeting van een bench is zoals eerder aangegeven afhankelijk van het ras en van het doel. Gebruik je de bench puur voor het zindelijk maken dan raden wij aan de bench niet te ruim te pakken. Hiermee voorkom je sneller dat je pup aan de ene kant gaat slapen en aan de andere kant zijn behoefte gaat doen. Kies je de bench op basis van de volwassen hond dan hebben wij hieronder een handig overzicht wat je kunt gebruiken. Staat jouw hond er niet tussen met zijn ras kijk dan naar een vergelijkbaar ras of neem contact via de knop ‘Inquiry’ van Dierenspeciaalzaak.

Grootte

Geschikt voor

Lengte van de bench

47 tot 64 cm.

65 tot 77 cm.

78 tot 93 cm.

94 tot 109 cm.

110 tot 124 cm.

Shopping Cart