Categorieën

Wat is het beste formaat voor de foto’s?

Foto’s vormen een zeer belangrijk onderdeel van de informatie die je geeft over je product. Mensen kiezen dikwijls op basis van wat ze zien vooraleer ze in detail de beschrijving lezen. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met een aantal belangrijke elementen vooraleer je je foto op het platform plaatst:

  • een te hoge resolutie, en dus een volumineus bestand, heeft voor gevolg dat het lang duurt vooraleer je productpagina oplaadt. Dit is vooral een probleem als de klant een slechte internet verbinding heeft.
  • als de resolutie te laag is, laadt de pagina wel snel op, maar is de foto wazig, zeker bij het inzoomen. 
  • de ideale resolutie is 800 x 800 pixels.
  • het platform is opgebouwd rond vierkante foto’s en deze worden automatisch bijgesneden op de pagina’s waarop verschillende producten zichtbaar zijn. 
  • het is ook best om een witte achtergrond te gebruiken.
Shopping Cart